Open Mal techniek
25 February 2021

Read this post in English

 

Robuuste, ruwe en nauwkeurige doseer- / pompsystemen voor polyester (gelcoat) / vinlyester- en MEKP-toepassingen. Traditionele industrieën voor deze uitrusting zijn Marine (boten, jetski’s), Automotive (after market onderdelen, vrachtwagenluifels, grote vrachtwagenonderdelen), Tankbouw (corrosie, chemicaliën, afvalwater), Pretparken (glijbanen, attracties en rotswanden) ) en woningbouw (badkuipen, bubbelbaden, jacuzzi’s, zwembaden).

Wat is open mal techniek?

Open mal techniek is eenvoudig, effectief en goedkoop, waardoor een snelle productontwikkeling mogelijk is. In dit proces fungeert een enkelzijdige mal als de vorm en het zichtbare oppervlak van het onderdeel.

Open mal processen

Open mal techniek maakt gebruik van verschillende processen, waardoor fabrikanten kunnen voldoen aan hun unieke behoeften op het gebied van productie van onderdelen. Om te bepalen welk type open mal techniek het beste is voor uw productie, moet u elk proces overwegen.

Handlamineren

Bij hand lamineer processen, die ideaal zijn voor prototypes en korte productieruns, wordt de mal eerst behandeld met een losmiddel, gevolgd door een gepigmenteerde gelcoat om een oppervlak van hoge kwaliteit te produceren. Zodra de gel is uitgehard, worden glasversterkende vezels in de mal geplaatst, gevolgd door gegoten, geborsteld of gesproeid op gekatalyseerde hars. Handmatig rollen zorgt ervoor dat de hars de wapening grondig bedekt terwijl opgesloten lucht wordt verwijderd en de composiet wordt verdicht. Voor dikte kunnen extra versterkingen en hars worden toegevoegd, en een katalysator of versneller hardt het hars uit, waarbij het composiet hard wordt zonder gebruik van externe warmte.

Spuiten

Meestal gebruikt om grotere hoeveelheden onderdelen te produceren, bieden spuitprocessen een grote vormcomplexiteit en snelle productie. Dit gebeurt met behulp van een chopper- / spuitpistool om versterkingsmateriaal in korte vezels te snijden die aan het gekatalyseerde hars worden toegevoegd en vervolgens op de vormoppervlak gespoten worden. Net als bij het hand lamineren, wordt verwijdering van ingesloten lucht en een grondige bedekking van de hars bereikt door handmatig rollen.

Wat zijn de voordelen van open mal technieken in vergelijking met gesloten mal technieken?

Hoewel gesloten mal processen veel voordelen bieden, waaronder de mogelijkheid om onderdelen sneller te produceren, heeft de open mal techniek zijn eigen unieke voordelen. Het open mal proces heeft lagere opstartkosten, is geschikt voor zeer grote onderdelen met de mogelijkheid om de vormafmetingen te wijzigen en maakt een breed scala van kosteneffectieve veelzijdigheid in onderdeel mogelijkheden. Hoewel slechts één zijde van het product glad zal zijn bij de open mal techniek, kan een hoge glans nog steeds worden bereikt aan de gladde zijde, met hars en gelcoats die qua kleur kunnen worden aangepast waardoor een tweede afwerking niet nodig zal zijn.

Met een enorme veranderlijkheid in onderdeelgrootte en ontwerpopties, worden flexibele open mal processen meestal gebruikt door bedrijven die een breed scala aan producten produceren waar geautomatiseerde processen niet haalbaar zijn, of bedrijven die aangepaste onderdelen produceren, of slechts een kleine hoeveelheid onderdelen, die de hogere mal kosten van geautomatiseerde processen niet kunnen realiseren.

Voordelen van open mal techniek bij de productie van precisieonderdelen

Precisie is van vitaal belang bij de productie van onderdelen. Voor de fabricage van composietcomponenten zijn er veel procesmethoden die kunnen worden gebruikt – deze processen omvatten meestal een soort mal om de hars en de wapening te vormen. Materialen, onderdeelontwerp en eindgebruik of toepassing spelen allemaal een rol in de methode die zal worden geselecteerd. Open mal techniek is echter het meest meegaand van alle composietfabricage en MVP-apparatuur is de beste keuze als het gaat om open mal processen!

CTP open mal apparatuur – Processen eenvoudiger gemaakt

Welk open mal proces ook voor u geschikt is, CTP heeft de apparatuur om een nauwkeurige composietfabricage te garanderen, met een verbetering van de bedrijfsefficiëntie, productkwaliteit en emissie-arme milieuvriendelijkheid. Onze lijn van chopper / wetout-systemen levert kracht, veelzijdigheid en ongekende precisie bij het opbouwen van volume en sterkte om een sterker, meer uniform laminaat te produceren met minimale spuitnevel. En onze ruige, robuuste gelcoat applicatieapparatuur elimineert het naald- en zittingontwerp om nauwkeurige toepassing op composietgereedschap te bieden voor de constructie van composiet glasvezeldelen voor lage en standaardvolumes in gelijke diktes.

Bekijk vandaag nog ons assortiment voor meer informatie over CTP’s open mal apparatuur.

Share This

Share this post with your friends!