MVP lanceert Fast Flow LRTM-proces om de productie van gesloten mal onderdelen te versnellen
26 November 2020

Read this post in English

 

Magnum Venus Products (MVP), een wereldwijde leverancier van vloeistofbewegings- en productieoplossingen voor industriële toepassingen, lanceert een nieuw proces voor gesloten mal techniek om de productie van onderdelen te verhogen door de injectietijd te verkorten. De nieuwe techniek, toepasselijk Fast Flow LRTM genoemd, is een combinatie van MVP’s Flex Molding Process en Light Resin Transfer Moulding (LRTM) en maakt gebruik van inklapbare harskanalen voor een snellere harsstroom.

Het Fast Flow LRTM-proces van MVP is gebaseerd op jarenlange ervaring als leider op het gebied van gesloten mal productie en combineert technieken om een snellere,
efficiëntere productie van onderdelen te leveren.

Het proces werd tot stand gebracht door de noodzaak om te voldoen aan snellere uithardingstijden voor grote onderdelen met harsen met hoge viscositeit, zoals brandvertragende materialen. Verdere proeven en testen zijn momenteel aan de gang met een grote autofabrikant.

Bij gebruik van een traditionele LRTM-mal is de stroomsnelheid van de hars afhankelijk van de afstand tussen het harskanaal en het midden van het onderdeel tijdens het injecteren. MVP’s Fast Flow LRTM-techniek maakt gebruik van dezelfde opvouwbare harskanalen van siliconen die zijn ontwikkeld voor het Flex Molding-proces en maakt gebruik van een unieke kanaalopstelling waardoor kanalen dichter bij elkaar kunnen worden geplaatst om de harsstroomafstand te verkleinen en de injectietijden te versnellen. Dit proces is in staat om een onderdeel van 4,6 vierkante meter in minder dan vier minuten te injecteren met behulp van slechts één injectiepoort, terwijl het ook een goed oppervlak aan de achterkant oplevert dat equivalent is aan traditionele LRTM. Door de hars vanuit het midden naar de rand te injecteren, wordt het onderdeel uit de vorm gehaald met een afgewerkte look en zonder zichtbare harskanalen, verspilde materialen of overtollige hars.

Fast Flow LRTM gebruikt een uniek kanaalontwerp van hars met de injectiepoort in het midden van het onderdeel.
Door het onderdeel vanuit het midden naar de rand te injecteren, kan het onderdeel nauwkeurig worden afgewerkt zonder dat bijsnijden nodig is.

In het Fast Flow LRTM-proces wordt de vrouwelijke mal geconstrueerd als een LRTM-mal, maar er zijn enkele belangrijke verschillen in de constructie van de contramal. Het is gebouwd met een siliconen huid inclusief een inklapbaar harskanaal en vervolgens versterkt met composieten. Voor deze stap van het proces heeft MVP een unieke oplossing ontwikkeld voor het verlijmen van composieten aan siliconen. De stijve tegenvorm zorgt voor een kwalitatief goede achterkant, terwijl het siliconen membraan de versteviging van het geproduceerde onderdeel laat zien.

MVP is al decennia lang een leider op het gebied van gesloten mal technologie met de ontwikkeling van belangrijke technieken en accessoires als aanvulling op zijn geavanceerde injectieapparatuur. De technische ondersteuningsspecialisten van MVP reizen de hele wereld over om fabrikanten uitgebreide trainingen en educatieve mogelijkheden te bieden om meer te weten te komen over gesloten mal procedures en -technieken.

Stuur een e-mail naar info@ctplaton.nl voor meer informatie over Fast Flow LRTM.

 

Fast Flow LRTM Foto Galerij:

* Magnum Venus Products. (2020, September 3). MVP Launches Fast Flow LRTM Process to Speed Closed Mold Part Production. Opgehaald van https://www.mvpind.com/: https://www.mvpind.com/mvp-launches-fast-flow-lrtm/

Share This

Share this post with your friends!