Dow en MVP introduceren de volgende generatie Fast Flow Light RTM
10 November 2022

Read this post in English

 

Dow’s polyurethaanoplossing en het geavanceerde MVP-proces verkorten de injectietijden met behulp van gespecialiseerde driecomponentenmateriaalchemie en een volledig geautomatiseerde injectiemachine met Fast Flow Light RTM-proces, waardoor innovatieve Light RTM voor de transportindustrie mogelijk wordt.

HORGEN, Zwitserland – 2 november 2022Dow (NYSE: DOW), ‘s werelds toonaangevende bedrijf op het gebied van materiaalwetenschappen, en Magnum Venus Products (MVP), een wereldwijde fabrikant van vloeistofbewegings- en productieoplossingen voor industriële toepassingen, introduceren een nieuwe polyurethaan chemie, geleverd door een innovatief injectiesysteem met drie componenten met behulp van een uniek Fast Flow Light RTM-proces. Dit innovatieve proces voor gesloten mal verhoogt de productie van onderdelen door de injectietijden te verkorten. De nieuwe techniek is een mix van MVP’s Flex Molding Process en Light Resin Transfer Molding en maakt gebruik van opvouwbare harskanalen voor een snellere harsstroom.

“Ons Fast Flow Light RTM-proces is gebaseerd op jarenlange ervaring als leider in gesloten mal- en mengtechnieken om snellere, efficiëntere productie van onderdelen te leveren”, zegt Joan Tracy, Director of International Sales voor MVP, “Het proces werd tot stand gebracht door het moeten voldoen aan snellere uithardingstijden voor grote onderdelen die harsen met een hoge viscositeit gebruiken, zoals brandvertragende materialen.”

De volgende generatie Light RTM is het resultaat van de samenwerking tussen Dow en MVP, waarbij nieuwe op polyurethaan gebaseerde oplossingen worden toegepast op geavanceerde machineprocessen. Light RTM is een efficiënter en kosteneffectiever alternatief voor traditioneel RTM, of gesloten mal proces, vanwege de minimaal vereiste gereedschapsstructuur en materiaalefficiëntie. In feite wordt het polyurethaansysteem geproduceerd met tussen de 20-25% biogebaseerde materialen (volgens DIN EN 16785-1-normen). Dankzij de hoge taaiheid van het polyurethaan is er minder materiaal nodig om dezelfde mechanische eigenschappen te bereiken als bij conventionele oplossingen, waardoor er duurzamere, langer meegaande en lichtere voertuigcomponenten ontstaan.

“Onze nieuwe polyurethaansysteemoplossing biedt superieure esthetische eigenschappen en een beter industrieel hygiëneprofiel vergeleken met de bestaande harsen in gebruik”, zegt Francesca Pignagnoli, commercieel directeur Industrial Markets Europe, Dow Polyurethanes. “Onze nieuwe Light RTM-toepassing is compatibel met Fast Flow Light RTM van MVP met behulp van een nieuw 3-componentensysteem ontworpen om lage tot hoge harsvolumes te doseren/mengen en af te geven.”

Het Fast Flow-injectiesysteem van MVP is ontworpen voor het gebruik van grotere mallen met behoud van een hoge reactiviteit, waardoor de uithardingstijd en dus de cyclustijd wordt verkort. De gecombineerde optimalisatie van dit bijzondere proces en Dow Light RTM Polyurethaan systemen in synergie resulteerde in een nieuwe oplossing die een vlotte introductie mogelijk maakt voor huidige en toekomstige Light RTM klanten.

Voor meer informatie, kunt u contact opnemen via:
– E-mail – info@ctplaton.nl
– Telefoon – +31 183 50 55 48

* Magnum Venus Products. (2022, november 3). Dow and MVP introduce the next generation of Fast Flow Light RTM. Opgehaald van Magnum Venus Products: https://www.mvpind.com/dow-and-mvp-introduce-the-next-generation-of-fast-flow-light-rtm/